Pureza de María Sant Cugat

Sortida alumnes nouvinguts 2023

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat celebra una sortida especial per a alumnes nouvinguts, fomentant la convivència i la diversitat cultural

Durant la sortida, els alumnes  van participar en activitats com una presentació en català, tallers de danses catalanes, una visita als gegants i van poder presenciar una actuació de castellers

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat va organitzar, el passat divendres 27 de maig, sortida especial amb els alumnes nouvinguts de primària i secundària i d’altres provinents d’alguns centres educatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa ha estat fomentar la convivència entre els estudiants i celebrar la diversitat cultural present al nostre centre.

Durant la sortida, els alumnes nouvinguts han tingut l’oportunitat d’interactuar i conèixer-se millor mitjançant diverses activitats. Una de les activitats destacades ha estat la presentació en català realitzada pels mateixos alumnes, en què han compartit les seves històries i experiències en la nova llengua d’aprenentatge. Aquesta presentació ha servit com a eina per a la pràctica de l’idioma, alhora que ha afavorit la creació de llaços d’amistat i comprensió entre ells.

A més, durant la sortida, s’han organitzat tallers de danses catalanes, on els alumnes han pogut gaudir i aprendre a ballar les tradicionals danses. Els estudiants han experimentat la riquesa de la cultura catalana i han descobert la importància de la música i la dansa com a elements d’identitat cultural.

Així mateix, una visita als gegants ha estat una altra de les activitats destacades de la sortida. Els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer la història i la tradició dels gegants.

Per acabar, els alumnes han vist els castellers en acció, una tradició molt arrelada al territori. 

Aquesta sortida ha estat una experiència enriquidora per als alumnes nouvinguts, que han tingut l’oportunitat de conèixer i integrar-se en la cultura catalana, alhora que s’han relacionat entre ells i han forjat vincles que contribuiran a la seva integració a l’institut.

Sobre l’escola Pureza de María Sant Cugat:

La congregació Pureza de María es va instal·lar a Barcelona el 1950 al barri de Gràcia.  El 1955 va traslladar la seu al carrer Ballester. Cinc anys més tard, van obrir un petit parvulari i més tard van ampliar la seva oferta acadèmica. 

Al setembre de 1974 van començar les classes a la nova seu de Sant Cugat del Vallès. Actualment és un col·legi mixt concertat catòlic, que oferta Educació infantil, Primària, secundària i Batxillerat.

Més informació:

Noelia Borque ([email protected])

Cap de l’equip de comunicació

Més posts

Matrícules d’Honor 2024

El Col·legi Pureza de María Sant Cugat celebra l’excel·lència acadèmica dels seus alumnes. El Col·legi

Sortida nouvinguts 2024

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat ha organitzat una emocionant sortida especial per

Jocs Florals 2024

Els XVII Jocs Florals Pureza de María Sant Cugat del 2024 culminen amb gran èxit,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *