Pureza de María Sant Cugat

Intercanvi a Alemanya 2023

Alumnes del Col·legi Pureza de María Sant Cugat experimenten una setmana emocionant a Alemanya en un intercanvi lingüístic

Alumnes de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Pureza de María Sant Cugat descobreixen la cultura alemanya en un emocionant intercanvi cultural amb l’escola Franziskus Gymnasium a Alemanya.
Els alumnes han après sobre la història, la cultura i la societat alemanyes, i han desenvolupat habilitats socials i emocionals importants, tot practicant la llengua.

Un grup d’alumnes de Secundària del Col·legi Pureza de María Sant Cugat va arribar a Alemanya per fer un intercanvi cultural amb l’escola Franziskus Gymnasium , entre el 20 i el 27 d’abril. Durant la setmana, els alumnes van tenir l’oportunitat de conèixer la cultura alemanya i de participar en diverses activitats emocionants i practicar la llengua.

El primer dia, els alumnes van participar en una gimcana per la ciutat de Schwäbisch Gmünd, un poblet pintoresc situat prop de l’escola. Aquesta activitat va permetre als alumnes conèixer millor la zona i relacionar-se amb els habitants locals. Durant el cap de setmana, els alumnes van passar temps amb les seves famílies d’acollida, que els van mostrar la seva vida quotidiana i la cultura alemanya.

Dilluns, 24 d’abril, els alumnes van visitar el Centre de Documentació i les instal·lacions del Partit Nacionalsocialista Alemany a Nuremberg. Aquesta visita guiada va ser una oportunitat única per a entendre la història alemanya i reflexionar sobre la importància de la pau i la tolerància en la societat actual.

Al dia següent, els alumnes van visitar el Museu Mercedes-Benz a Stuttgart, un lloc emblemàtic de la ciutat. Després, van tenir temps lliure per a explorar el centre de la ciutat.

Dimecres, 26 d’abril, els alumnes van gaudir d’una excursió pel bosc de Mutlangen a Lorch, on van assistir a un espectacle d’aus. Aquesta activitat va permetre als alumnes connectar amb la natura i apreciar la bellesa dels boscos alemanys.

Finalment, dijous 27 d’abril, els alumnes van visitar la base militar dels Estats Units a Mutlanger Heide. Aquesta visita va ser una oportunitat per a aprendre sobre la història militar alemanya i la seva influència en la societat actual.

En resum, aquest intercanvi cultural ha estat una oportunitat única per als alumnes del Col·legi Pureza de María Sant Cugat per a connectar amb la cultura alemanya i ampliar les seves perspectives. A través de les activitats i les visites, els alumnes han après sobre la història, la llengua, la cultura i la societat alemanyes, i han desenvolupat habilitats socials i emocionals importants. A més a més, l’intercanvi ha establert forts vincles d’amistat entre els alumnes espanyols i alemanys, que esperem que durin per a tota la vida.

Sobre l’escola Pureza de María Sant Cugat:

La congregació Pureza de María es va instal·lar a Barcelona el 1950 al barri de Gràcia.  El 1955 va traslladar la seu al carrer Ballester. Cinc anys més tard, van obrir un petit parvulari i més tard van ampliar la seva oferta acadèmica. 

Al setembre de 1974 van començar les classes a la nova seu de Sant Cugat del Vallès. Actualment és un col·legi mixt concertat catòlic, que oferta Educació infantil, Primària, secundària i Batxillerat.

Més informació:

Noelia Borque ([email protected])

Cap de l’equip de comunicació www.pmaria-santcugat.org

Més posts

Sortida nouvinguts 2024

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat ha organitzat una emocionant sortida especial per

Jocs Florals 2024

Els XVII Jocs Florals Pureza de María Sant Cugat del 2024 culminen amb gran èxit,

Intercanvi a Alemanya 2024

Una setmana enriquidora: alumnes del Col·legi Pureza de Maria Sant Cugat viuen una experiència inoblidable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *