Pureza de María Sant Cugat

Pureza de María i el medi ambient

El Pureza de María i el medi ambient

En temps de pandèmia el món educatiu segueix enfrontant-se a nous desafiaments. Ara més que mai la innovació tecnològica està present a les nostres vides i a les nostres aules, però no podem deixar al marge l’educació medioambiental. En aquests moments on l’electricitat és primordial, cal prendre una consciència ambiental, ecològica i valors cap al medi ambient per tal de prendre accions responsables amb els recursos sostenibles.

Des del Pureza de Maria Sant Cugat participem molt activament en el programa que des del Departament de Territori i Sostenibilitat ens compromet a tenir uns alumnes cada dia més conscienciats en les relacions amb el medi ambient. Volem una escola on el seu alumnat es comprometi a afrontar els nous reptes i valors de la sostenibilitat. 

El col·legi, des de 2019 compte amb 177 plaques solars, que pretenen produir de forma sostenible gran part de l’electricitat que es necessita en el mateix horari del centre. Les plaques fotovoltaiques no només són importants per a l’estalvi energètic i la factura elèctrica, sinó que també són una bona opció per a la institució educativa, perquè els alumnes entenguin que hi ha diferents alternatives d’energia que són sostenibles i no contaminants.

L’entorn privilegiat del nostre Centre ens permet gaudir dels espais necessaris per poder oferir als alumnes activitats directament relacionades amb la natura com és el cultiu de l’hort i l’estudi i cura de les diferents espècies d’arbres que hi tenim dins el recinte. 

A més, cada promoció de 2n de Batxillerat que es gradua en el nostre centre, deixa un petit arbre plantat que simbolitza el creixement de tots aquells alumnes que han passat per les nostres instal·lacions. Ajudant així al manteniment del bosc actiu que ens envolta. 

No podem oblidar el reciclatge a les nostres aules, amb els contenidors adients, i el projecte de la matèria de ciències socials a 3r ESO on plantegem una nova visió sobre l’alimentació (malbaratament alimentari, KM0, sistemes agroindustrials, confeccionar un “boc and rol”…)  que fan que cada dia el nostre alumnat aprengui i participi activament reduint el seu impacte medioambiental a la societat.  

Som i serem una escola que pensa en verd, i per això iniciem el nostre camí en el desenvolupament d’una major independència energètica i per minimitzar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, en la reducció de la nostra petjada ecològica i educant en valors i en l’exemple. 

Més posts

Sortida nouvinguts 2024

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat ha organitzat una emocionant sortida especial per

Jocs Florals 2024

Els XVII Jocs Florals Pureza de María Sant Cugat del 2024 culminen amb gran èxit,

Intercanvi a Alemanya 2024

Una setmana enriquidora: alumnes del Col·legi Pureza de Maria Sant Cugat viuen una experiència inoblidable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *