Pureza de María Sant Cugat

Jocs Florals 2024

Els alumnes participants van presentar les seves millors creacions literàries en català i castellà, i es van atorgar premis a les millors obres i portades. A més, la Biblioteca del Col·legi va reconèixer als més lectors i lectores.

Dimarts passat, 23 d’abril, es va viure una jornada plena d’emocions amb la celebració dels XVII Jocs Florals Pureza de María Sant Cugat. Els alumnes de 1r a 3r d’Educació Primària van presentar les seves millors creacions literàries, destacant en les categories d’apariats, poemes i narracions en català, castellà i anglès.

La Biblioteca del Col·legi, en col·laboració amb la “Comissió del gust per la lectura”, va promoure la creativitat visual entre els participants, animant-los a acompanyar les seves obres amb portades atractives. Es va atorgar un va premiar de portada per classe i curs, impulsant la participació i la innovació.

A més de reconèixer les obres literàries, es va realitzar un homenatge als lectors més actius de la Biblioteca, valorant no sols la quantitat de llibres llegits, sinó també l’actitud, la comprensió i l’evolució lectora dels usuaris i usuàries de la Biblioteca. També amb la col·laboració dels monitors de lectura i els tutors, es va poder otorgar el Premi Agenda pensat per a les lectures que no són préstecs de la Biblioteca.

Els premis, anualment s’adapten a cada etapa i motiu, van incloure vals per a comprar llibres en el Celler de Llibres de Sant Cugat, llibres, materials d’escriptura i altres incentius, tot acompanyat de diplomes i punts de llibre.

El jurat, format per membres del personal docent i no docent de l’escola, va avaluar meticulosament les obres presentades i els hàbits de lectura dels estudiants, reconeixent els seus esforços i talent.

A més, des de les àrees de Llengua Catalana i Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, s’ha treballat profundament amb els alumnes de 2n d’ESO sobre la poesia narrativa catalana i l‘època medieval. Això ha donat fruit a un projecte comú: les auques medievals. Els resultats d’aquest treball han estat tan satisfactoris que desitgem compartir-los amb totes les famílies.

Des del Col·legi Pureza de María Sant Cugat, volem felicitar els guanyadors i a tots els participants per la seva dedicació i participació en aquests XVII Jocs Florals. Agraïm a tots els implicats en l’organització d’aquesta enriquidora jornada.

Sobre l’escola Pureza de María Sant Cugat:

La congregació Pureza de María es va instal·lar a Barcelona el 1950 al barri de Gràcia.  El 1955 va traslladar la seu al carrer Ballester. Cinc anys més tard, van obrir un petit parvulari i més tard van ampliar la seva oferta acadèmica. 

Al setembre de 1974 van començar les classes a la nova seu de Sant Cugat del Vallès. Actualment és un col·legi mixt concertat catòlic, que oferta Educació infantil, Primària, secundària i Batxillerat.

Més informació:

Noelia Borque ([email protected])

Cap de l’equip de comunicació 

www.pmaria-santcugat.org 

Més posts

Sortida nouvinguts 2024

El Col·legi Pureza de María de Sant Cugat ha organitzat una emocionant sortida especial per

Intercanvi a Alemanya 2024

Una setmana enriquidora: alumnes del Col·legi Pureza de Maria Sant Cugat viuen una experiència inoblidable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *